Vodenje podjetja v krizni situaciji

Zdravstvenih kriz se vsi upravičeno bojimo, saj smo od njih ogroženi, tako osebno s svojim zdravjem in čustveno zaradi skrbi za tiste, ki jih imamo radi, kot tudi zaradi ekonomskih pretresov, ki jih te lahko povzročijo.

Tisto, česar smo se potihoma bali in se nikoli prav zares pripravljali, je tu. Razglašena je pandemija in v Sloveniji epidemija COVID-19.

 

Če bi imeli narejene načrte neprekinjenega poslovanja tudi za primer pomanjkanja človeških virov, torej izvajalcev poslovnih procesov, potem bi sedaj vedeli:

- kateri so ključni poslovni procesi, katere so nujne aktivnosti, ki jih mora organizacija izvajati, da preživi;

- kdo, kje in kako bo izvajal ključne procese in aktivnosti;

- kako bo organizacija komunicirala z različnimi javnostmi;

- kako bo teklo krizno vodenje.

 

Vsaka organizacija z nekaj truda še vedno lahko vzpostavi ključne procese upravljanja neprekinjenega poslovanja. To so krizno vodenje, krizno komuniciranje in organizacija dela v krizni situaciji.

 

Krizno vodenje naj vključuje vsaj:

- hierarhijo vodenja;

- jasna pooblastila za sprejemanje odločitev;

- jasne odgovornost za poročanje;

- natančne urnike in načine komuniciranja kriznega managementa.

 

Krizno komuniciranje naj bo usmerjeno v različne javnosti, predvsem pa:

- sporočajte svoja dejanja;

- sporočajte dejstva, ne prikrivajte dejstev, ne lažite;

- sporočila naj bodo kratka in jasna, ne uporabljajte zapletenega strokovnega jezika in predolgih sporočil;

- komunicirajte redno, povejte kdaj boste objavili naslednje sporočilo;

- držite se svojega načrta komuniciranja;

- komunicira naj en govorec, ki je vešč podajanja informacij;

- ne zanemarite nobene javnosti: stranke, zaposleni, dobavitelji, lastniki, itd.

- pripravite si sezname prejemnikov sporočil za vsako skupino posebej.

 

Organizacija dela v krizni situaciji:

- podaljšajte izmene in delo preko delovnega časa za zdravo osebje;

- prestavite vnaprej napovedane odsotnosti, kot so dopusti, izobraževanja in podobno;

- izvedite navzkrižno usposabljanje, tako da so nadomeščanja odsotnih lažje izvedljiva;

- uvedite mentorstvo za boljše navzkrižno izmenjavo znanj med zaposlenimi;

- ugotovite možnosti za začasno zaposlitev študentov, podpišite ustrezne pogodbe, zaposlite začasne delavce;

- pripravite seznam upokojenih zaposlenih in njihovih znanj, sklenite dogovore z upokojenimi bivšimi zaposlenimi za vpoklic v primeru potrebe;

- uvedite več različnih delovnih časov, da se omejijo medsebojni kontakti med zaposlenimi in njihova gostota na delovnih mestih;

- vzpostavite mehanizem za vzpostavitev stikov z zaposlenimi in njihovega lociranja izven delovnega časa;

- premaknite delovna mesta kritičnih zaposlenih (tistih, ki so nujni za nadaljevanje poslovanja) na druge lokacije;

- zamaknite načrtovane vzdrževalne projekte na kasnejši čas;

- omogočite zaposlenim, da delajo od doma. Pripravite ustrezne postopke za delo od doma;

- uvedite polno plačilo za zaposlene, ki ostanejo doma zaradi bolezni (da ne bi zaradi razlike v plači vztrajali na delovnih mestih in širili okužbe). Natančno opredelite plačilo za prisotne, za tiste, ki delajo od doma, ostanejo doma zaradi potrebne nege otrok ali staršev, ostanejo doma zaradi zaprtja šol ali javnega prevoza in vse ostale možnosti.

 

Ob koncu krizne situacije oblikujte načrte neprekinjenega poslovanja, ki vključujejo tudi izvajalce poslovnih procesov in ne le delovanje informacijsko komunikacijske podpore.

 

Ostanite zdravi.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih