Pišite nam

 

 

 

 

Podatkovni center

 

So vam všeč gradovi in utrdbe? V podjetju Unistar LC gradimo sodobne digitalne graščine, t. i. podatkovne centre na lokacijah strank. Imejte tudi vi vse IT-storitve in podatke pod popolnim nadzorom.

 

Postavimo vam zasebni oblak

 

V podjetju Unistar LC strankam že vrsto let nudimo celovito pomoč pri načrtovanju, uvedbi in vzdrževanju IT-sistemov, ki podpirajo neprekinjeno delovanje, učinkovito in razširljivo upravljanje in varovanje podatkov ter popolno integracijo z ostalimi poslovnimi funkcijami. Sodobno IT-okolje, torej podatkovni center in/ali zasebni računalniški oblak lahko postavimo na lokaciji vašega podjetja ali drugi lokaciji. Vrsto različnih IT-rešitev lahko prilagodimo potrebam slehernega podjetja, ki želi poslovati hitreje in bolje.

Najboljši dokaz naših sposobnosti je tudi Unistarjev podatkovni center. Obiščite nas in se prepričajte, zakaj so naši arhitekti pravi naslov za postavitev sodobnih informacijskih okolij in njihovega povezovanja z drugimi poslovnimi rešitvami – lastnimi ali partnerskimi.

Veliko podjetij je danes razpetih med dilemo, ali naj zgradijo lasten podatkovni center ali pa njegove zmogljivosti zgolj najamejo pri zunanjem ponudniku. Praksa kaže, da se večja podjetja in podjetja, ki obdelujejo veliko kritičnih podatkov, raje odločijo za postavitev lastnega podatkovnega centra. Razlog je jasen: podatke želijo imeti več čas pod absolutnim nadzorom. V zadnjih letih vse več podjetij svoje podatkovne centre nadgrajuje v t. i. zasebne oblake, ki z modelom samopostrežništva zaposlenim omogočajo praktično uporabo številnih poslovnih aplikacij in enostaven dostop do poslovnih vsebin z najrazličnejših naprav.

Unistarjevi strokovnjaki temeljito analizirajo okolje stran in pripravijo predlog arhitekturne rešitve podatkovnega centra ali računalniškega oblaka. Tega nato tudi postavijo in povežejo z vsemi informacijskimi viri v podjetju in navzven. Varnost je seveda v vseh fazah projekta prenove informacijskega okolja pisana z veliko začetnico. Unistar LC nudi tudi zelo ugodne pogoje vzdrževanja podatkovnih centrov in podpore uporabnikov.


Unistar LC poskrbi za svoje stranke

Unistarjev podatkovni center sodi med najsodobnejše podatkovne centre v Sloveniji. Gre za visoko zmogljivo in energijsko učinkovito IT-okolje, ki je kos vsem potrebam sodobnih podjetij po informatiki. V Unistarju se zavedamo, da varovanje podatkov ni zgolj le uvedba sistema za varnostno kopiranje podatkov, temveč za varnost podatkov in poslovnih informacij skrbimo celovito tudi v z vidika IT heterogenih okoljih. Poleg implementacije varnostnih pravil in politik izdelamo tudi načrte obnove poslovanja v primeru naravne nesreče ali druge katastrofe.

 

Ali ste vedeli?

Pomembno je, da pravočasno izdelate in nato občasno preverjate okrevalne načrte. V nasprotnem primeru imate namreč zelo veliko možnosti, da podatkov, ki ste jih pomotoma izbrisali ali jih potrebujete za okrevanje sistemov po okvarah, ne najdete več. Po toči pa je, tako pregovor, prepozno zvoniti.

 

Podatkovni center je edina prava lokacija za varno hrambo podatkov

Varno shranjevanje podatkov je eden izmed osnovnih izzivov, s katerimi se informatiki srečajo pri načrtovanju in upravljanju informacijskega sistema. Podjetja zanima predvsem to, kako varni so njegovi poslovni podatki v primeru, da pride do uničenja dela ali celotnega informacijskega sistema in kako hitro lahko s pomočjo varnostne kopije vzpostavi ponovno delovanje informacijskega sistema in nadaljuje poslovanje.

Odgovora na zgoraj postavljeni vprašanji nista dolga, nasprotno, zelo kratka sta. Varnostno kopiranje podatkov ali pa kar celotno informatiko je dobro zaupati ponudniku, ki premore lasten podatkovni center in nudi storitve dolgoročno varne hrambe podatkov. Na ta način se informatikom v podjetju ni treba ukvarjati s programsko opremo, ki izvaja varnostno arhiviranje, ter povezanimi izzivi, ki se v praksi dotikajo celotnega informacijskega sistema in procesov v podjetju.
Podatkovni center podjetja Unistar LC je vsekakor varno zatočišče za poslovne podatke vseh vrst in oblik. Prepričajte se, zakaj nam svoje podatke v hrambo in varovanje zaupa vedno več strank.

 

Ali ste vedeli?

Izguba podatkov poleg vrednosti, ki jo hranijo sami podatki, prinese tudi izgubo finančnih virov, ki ste jih porabili za izdelavo teh podatkov (delo zaposlenih, stroški opreme, stroški prostorov). Raziskave kažejo, da v skoraj tretjini primerov varnostne kopije ne omogočajo ustrezne restavracije podatkov. Predvsem zaradi neustrezne skrbi zanje.
Unistarjev podatkovni center kot rezervna lokacija

 

Če imate v svojem poslovnem okolju že organizirano ustrezno urejeno IT-okolje in iščete zgolj zanesljivo rezervno lokacijo za shranjevanje svojih za poslovanje ključnih podatkov, je Unistarjev podatkovni center pravi naslov. Unistarjev podatkovni center lahko prevzame vlogo rezervne lokacije tudi za najbolj heterogena IT-okolja, saj premore več različnih strežniških platform z različnimi operacijskimi sistemi in poslovnimi aplikacijami. Tako lahko ob stalni replikaciji podatkov na rezervno lokacijo v primeru katastrofe na primarni lokaciji rezervna takoj prevzame njeno vlogo in v izjemno kratkem času podjetju omogoči, da nadaljuje poslovanje.

Pogosta vprašanja in odgovori

 

19.05.2014 14:53

Podatkovni center je objekt z veliko računalniškimi sistemi, ki hranijo in obdelujejo ogromne količine podatkov.

 Vsi podatkovni centri varnost jemljejo zelo resno, zato imajo dostop do podatkovnih centrov le pooblaščene osebe, »turističnih« obiskov pa podatkovni centri ne sprejemajo.

 V samem podatkovnem centru se ljudje ne zadržujejo...

 Največji podatkovni center na svetu oziroma več njih..

 Univerzalnega odgovora na to vprašanje seveda ni, saj ...

Strokovnjaki svetujejo

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih