Obvladovanje podatkov

Obvladujete svoje podatke? Podjetja ne cenijo več zgolj tega, da so zanesljivo in varno shranjeni ter zaposlenim na voljo, ko jih potrebujejo. Pomembno vlogo imata tudi hitrost dostopa do njih in nadzor nad njimi – kdo jih lahko uporablja, spreminja, deli itd.

Da je zanesljiva hramba podatkov izjemnega pomena tako za posameznika kot za podjetja, se prepričamo takrat, ko gre kaj narobe, posebno takrat, ko jih izgubimo. V družbi Unistar PRO na področju hrambe podatkov ničesar ne prepuščamo naključju. Poslovnim partnerjem zagotavljamo hiter in zanesljiv dostop do aplikacij, enostavno obvladljive sisteme ter varno hrambo podatkov.

 

Odzivnost sistemov

Današnji poslovni svet temelji na rabi poslovnih aplikacij, od katerih podjetja zahtevajo stalno razpoložljivost, visoko stopnjo odzivnosti ter obdelavo podatkov v realnem času. Ponudniki sistemov za hrambo podatkov in strežnikov za gostovanje aplikacij so zato v zadnjih letih močno povečali rabo bliskovnega pomnilnika, ki v primerjavi s sistemi klasičnih diskov prinaša bistveno večje hitrosti in zato tudi boljšo odzivnost poslovnih aplikacij.

Sistem IBM FlashSystem je namenjen hrambi in obdelavi podatkov ter gostovanju aplikacij. Te so po zaslugi rabe bliskovnega pomnilnika resnično hipno odzivne (zakasnitve se merijo v mili in mikrosekundah), zato predstavljajo idealno izbiro za podjetja, ki uporabljajo poslovne aplikacije, precej občutljive na odzivnost in hitrost, kot so transakcijski sistemi, podatkovna skladišča (OLTP), analitika, navidezna namizja, infra- struktura v oblaku in druge podobne rešitve.

 

Zanesljivost in virtualizacija sistemov

V želji doseganja kar najvišje učinkovitosti delovanja sodobnih IT-rešitev se podjetja vse pogosteje odločajo za virtualizacijo tako strojne kot programske opreme. Temu trendu sledijo tudi sistemi hrambe in obdelave podatkov. Rešitev IBM Spectrum Virtualize zagotavlja fleksibilno in učinkovito izrabo IT-virov, poskrbi za optimalne zmogljivosti vseh vrst obremenitev ter stalno razpoložljivost sistema hrambe podatkov. Programska oprema IBM Spectrum Virtualize je že vgrajena v diskovne sisteme iz družine IBM Storwize, kjer inovativne tehnologije podjetjem ponujajo zanesljivo in razširljivo hrambo podatkov v fizičnih in virtualnih okoljih. Pohvalijo se lahko s tehnologijami kompresije podatkov v realnem času ter z enostavnim prilagajanjem konfiguracij okolja hrambe podatkov glede na dinamične potrebe posamezne poslovne aplikacije ali storitve.

 

Upravljanje sistemov

Sodobna poslovna okolja in sistemi vsak dan ustvarijo velike količine podatkov, ki jih podjetja hranijo in obdelujejo. Že danes ogromne količine podatkov bodo v prihodnje  le  še  večje  oziroma obsežnejše. V podjetjih narašča tudi število pomnilniških sistemov ter sistemov hrambe podatkov, podatkovne shrambe postajajo vse bolj zapletene tako z vidika upravljanja kot tudi samozaščite in varovanja podatkov. Podjetje IBM je prav z namenom poenostavitve upravljanja številnih podatkovnih virov in storitev razvilo napredno programsko opremo IBM Spectrum Control. Ta informatikom ponuja veliko možnosti upravljanja, spremljanja delovanja ter optimizacije sistemov hrambe in obdelave podatkov. Ključne   lastnosti   programske  opreme IBM Spectrum Control:

  • optimizira lokacijo podatkov virtualizirane pomnilniške infrastrukture (Storage Analytics);
  • skrbi za učinkovito upravljanje pomnilniške infrastrukture (Virtual Storage Center);
  • odkriva in kategorizira pomnilniške kapacitete glede na vrsto podatkov;
  • omogoča celovito upravljanje in spremljanje delovanja pomnilniških zmogljivosti;
     

Najboljša rešitev

Najboljša rešitev ni nujno najdražja ali tista z največ funkcijami. Najboljša je tista, ki je pisana na kožo potrebam podjetja. Unistar PRO je dolgoletni partner podjetja IBM in eden vodilnih sistemskih integratorjev na področju sistemov hrambe podatkov, varnih sob ter podatkovnih centrov. Inženirji podjetja Unistar PRO podjetjem glede na lastnosti poslovanja in rabe poslovnih aplikacij izdelajo nalogam prilagojeno celovito rešitev, ki je optimalna kombinacija navedenega. 

 Z verigo sreče do novih uspehov

Družba Unistar PRO letos praznuje 25. obletnico. Direktor Miran Boštic ve, da upravlja z znanjem in sposobnostmi več kot sto strokovnjakov, zato bo podjetje usmeril na zahtevnejša zahodna in severna tržišča.

Preberi celoten intervju.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih