Pišite nam

Kako učinkovito delati od doma s pomočjo odličnih brezplačnih orodij

Od mirnega delovnega kotička do odličnih orodij za videokonference, ki jih vodilna IT podjetja v kriznem času ponujajo brezplačno.

V prejšnjem tednu smo tudi v Sloveniji z ostrimi vladnimi ukrepi zakorakali v krizno stanje, ki ga lahko v zgodovini naše republike primerjamo le z dogajanjem z začetka 90. let.

 

V času, ko kot posamezniki še bolj aktivno skrbimo za lastno zdravje in zdravje naših bližnjih, se podjetja srečujejo s problemom, kako poslovati z minimalno izgubo učinkovitosti. Kjer narava dela omogoča, da zaposleni svoje delo opravljajo od doma, morajo vodilni v podjetjih vpeljati procese in izkoristiti možnosti, ki so na voljo, da lahko zaposleni varno delajo naprej.

 

V nadaljevanju bomo podali nekaj nasvetov za organizacijo dela od doma. Najprej pa del o orodjih, ki omogočajo učinkovito sodelovanje zaposlenih, čeprav niso v istem prostoru.

 

Sestanki v živo seveda odpadejo - izjemna orodja za sodelovanje in videosestanke, na voljo brezplačno

 

Vodilna svetovna IT podjetja, kot sta na primer Microsoft in Cisco, podjetjem in posameznikom v kriznem času ponujajo svoja orodja in programsko opremo, namenjeno videokonferencam in sodelovanju na projektih, po izredno znižani ceni ali celo brezplačno. Glede na krizno situacijo, so prepoznali veliko potrebo po tovrstnem odzivu, saj ogromno podjetij ni imelo oziroma še nima organizirane uporabe tovrstnih orodij za učinkovito delo na daljavo.

 

Cisco Webex

 

Elektronska pošta in telefonski pogovori ohranjajo ključni pomen pri delu na daljavo, pogosto pa se zgodi, da to ni najbolj učinkovit način izmenjave informacij. Tu pridejo na vrsto videokonferenčna orodja. Cisco svoje konferenčno orodje Webex ponuja popolnoma brezplačno tako za posameznike kot podjetja in izobraževalne ustanove. Zaenkrat ponudba traja 90 dni od prijave, a se to lahko spremeni, glede na situacijo čez 3 mesece.

 

Cisco Webex online vam omogoča:

- neomejeno število (video)sestankov, do 100 udeležencev,

- uporabo na računalniku ali mobilni napravi,

- deljenje zaslona (screen-sharing) in snemanje (do 1 GB prostora v oblaku),

- Webex Teams neomejeno sporočanje

 

Več o Cisco Webex orodju - https://www.webex.com/video-conferencing

 

Za bolj zahtevne uporabnike pa Cisco ponuja tudi Enterprise Trial licence za Webex orodje, ki omogočajo do 200 udeležencev, HD videosestanke, Microsoft Exchange Calendar, Directory Sync, SingleSignOn itd. Za dostop do teh licenc kontaktirajte svojega Cisco partnerja – Unistar PRO.

 

Poleg videokonferenčnih orodij pa je za nemoteno delo od doma pogosto potrebna tudi varna povezava do internega omrežja podjetja, do mrežnih diskov in podobno. Tudi za te potrebe Cisco ponuja Trial licence za storitve kot so Cisco Umbrella, Duo, in VPN orodje AnyConnect. Pri slednjih pa veljajo določeni pogoji glede obstoječe opreme in storitev. Za več informacij obiščite https://www.cisco.com/c/m/en_us/covid19.html ali nas kontaktirajte. Pomagali vam bomo tudi pri pridobitvi licenc.

 

Poleg podjetja Cisco, tudi Microsoft ponuja brezplačno verzijo svojega orodja za kolaboracijo in videokonference – Teams.

 

Brezplačna verzija vam med drugim omogoča:

- do 300 uporabnikov, z možnostjo uporabe za goste (sodelovanje neuporabnikov Teams)

- sodelovanje na Office dokumentih znotraj Teams

- online verzije Word, Excel in PowerPoint orodij

- audio in video klici z deljenjem zaslonov

- ne omogoča pa npr. načrtovanja sestankov (pošiljanja dogodka vnaprej) in snemanja sestanka

 

Več o Microsoft Teams na povezavi - https://products.office.com/en-ww/microsoft-teams/free?market=af

 

https://www.webex.com/video-conferencing – več o Cisco Webex orodju

https://www.cisco.com/c/m/en_us/covid19.html – vse Ciscove ponudbe za učinkovito in varno delo od doma v času pandemije

https://products.office.com/en-ww/microsoft-teams/free?market=af – Microsoft Teams Free verzija

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih