Pišite nam

 

 

Certificiranje poslovnih analitikov sedaj tudi v Sloveniji


Podjetje Unistar LC d.o.o. v sodelovanju z IIBA Slovenia Chapter je kot prvo v Sloveniji pridobilo naziv izpitnega centra Castel.

 

Certifikata CBAP (Certified Business Analysis Professional) in CCBA (Certification of Competency in Business Analysis) prinašata dodatno poslovno vrednost posameznikom in njihovim organizacijam.

 

Poslovna analitika je poslovna disciplina, ki definira postopke in načine oblikovanja celovitih rešitev za poslovne izzive in priložnosti.

+

 

Unistar LC d.o.o. je ob pomoči IIBA Slovenia Chapter maja v Ljubljani vzpostavil izpitni center Castle, ki tudi v Slovenijo prinaša svetovno priznane certifikate za poslovne analitike. Predvsem CBAP (Certified Business Analysis Professional) je pogosto že del zaposlitvenih pogojev posameznih delovnih mest v ZDA, Angliji, Avstraliji in vse bolj tudi v EU.

 

Certifikata CBAP in CCBA sta namenjena dokazovanju strokovne usposobljenosti poslovnih analitikov, ki skrbijo za oblikovanje in vpeljavo celovitih rešitev za zadovoljitev poslovnih potreb organizacij, ki se kažejo v obliki uresničevanja strateških ciljev, odpravi poslovnih težav, uresničitvi poslovnih priložnosti in omejevanju poslovnih tveganj.

 

Certificirani strokovnjaki CBAP in CCBA imajo dokazljiva znanja na področjih:

učinkovitejšega načrtovanja in izvedbe aktivnosti poslovne analitike,
razumevanja poslovnih potreb svojih organizacij in njenih kupcev s pomočjo izvedbe poslovnih in sistemskih analiz,
definiranja in komunikacije zahtev v skladu s poslovnimi potrebami, npr. za optimizacijo procesov ali za učinkovitejši razvoj informacijskih rešitev,
oblikovanja celovitih poslovnih rešitev v obliki izboljševanja poslovnih modelov, organiziranosti, procesov, znanja zaposlenih in informacijskih sistemov;
vpeljave poslovnih rešitev,
povezovanja poslovnih enot in funkcij, npr. IT in poslovanja.

 

Vse skupaj se odraža v boljšem prenosu strategije v prakso, v učinkovitejšem in uspešnejšem delu organizacije ter zadovoljstvu njenih kupcev.

 

Poslovni analitik je vpet med vsebinske potrebe poslovanja in izvedbo celovitih rešitev za njihovo zadovoljevanje. Predstavlja vmesni člen, ki zagotavlja, da v ospredje namesto produktov in njihovih funkcionalnosti preide zagotavljanje poslovnih koristi in učinkov za organizacijo in njene kupce.

 

Podjetje Unistar LC d.o.o. skupaj s člani IIBA Slovenia Chapter in partnerskimi podjetji (Askit d.o.o., CREA plus d.o.o., Netica d.o.o., Aljaž Prusnik, s.p., CBAP) organizira priprave za pridobitev certifikatov CBAP in CCBA, ki temeljijo na strukturiranem pregledu BABOK 2.0 in praktičnih izkušnjah izvedbe projektov na podlagi pristopov poslovne analitike.

 

Vse nadaljnje informacije bodo objavljene na http://slovenia.theiiba.org/index.php/izobrazevanja.

 

Vprašanja glede certificiranja lahko pošljete na BA@unistarlc.si, v zvezi s poslovno analitiko pa na info@slovenia.theiiba.org

 

International Institute of Business Analysis (http://www.theiiba.org/) je svetovna neprofitna organizacija poslovnih analitikov. Ustanovljena je bila leta 2003 v Kanadi in ima okoli 20.000 članov iz več kot 110 držav po vsem svetu (Kanada, ZDA, Avstralija, Japonska, Indija, Evropa).

 

IIBA Slovenia Chapter (www.iiba.si) je bilo kot sedmo tako predstavništvo v Evropi ustanovljeno marca leta 2009. Je neprofitno društvo, ki združuje vodilne strokovnjake na področju poslovne analitike v Sloveniji, katerih poslanstvo je krepiti uspešnost, učinkovitost in konkurenčnost slovenskih podjetij in organizacij.

 

BABOK - Vodnik po znanju poslovne analitike (The Guide to the Business Analysis Body of Knowledge®, IIBA) - je vir informacij in najboljših praks na področju poslovne analitike, v katerem so opisane aktivnosti, naloge, sposobnosti in znanja, ki jih poslovni analitiki potrebujejo za učinkovito izvajanje pri reševanju poslovnih težav in uresničevanju poslovnih priložnosti.


Unistar LC d.o.o, Ljubljana.(http://www.unistarlc.si) je že več kot 20 let med vodilnimi ponudniki poslovnih storitev in sistemske integracije v Sloveniji. Podjetje je usmerjeno v zagotavljanje sodobnih rešitev, ki imajo visoko dodano vrednost za stranko. Tehnološka znanja nadgrajuje s poglobljenim obvladovanjem poslovnih izzivov, s katerimi se soočajo organizacije v gospodarstvu in javnem sektorju. Podjetje tako v prvi vrsti ponuja dobre prakse, s katerimi ob ugodnih naložbenih vrednostih ustvarja nadpovprečne poslovne učinke svojih strank.

 Z verigo sreče do novih uspehov

Družba Unistar LC letos praznuje 25. obletnico. Direktor Miran Boštic ve, da upravlja z znanjem in sposobnostmi več kot sto strokovnjakov, zato bo podjetje usmeril na zahtevnejša zahodna in severna tržišča.

Preberi celoten intervju.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih