Pišite nam
Na fotografiji iz leve proti desni: 
Gregor Veselko, predsednika uprave skupine Actual
Pavle Jazbec, glavni izvršni direktor skupine Actual
Raffaele De Bettin, izvršni direktor DBA Group
Miran Boštic, član upravnega odbora skupine Actual

DBA GROUP S.P.A prevzel podjetje Unistar LC, d.o.o.

DBA Group S.p.A., inženirsko in IKT-podjetje, katerega cilj je zagotavljanje storitev inteligentnega inženiringa za podporo upravljanja enotnega ali omrežnega življenjskega cikla infrastrukture, sporoča, da je preko družbe Actual I.T., d. d., zaključilo nakup 100-odstotnega deleža v podjetju Unistar LC, d. o. o., ki deluje v sektorjih kibernetske varnosti in informacijske tehnologije.

Unistar PRO je eno vodilnih slovenskih IT-podjetij, saj že od leta 1989 deluje na področju svetovanja, oblikovanja, integracije, vzdrževanja, spremljanja in upravljanja IKT-sistemov, skrbi za dobavo ter vzdrževanje strojne in programske opreme, nudi virtualizacijske storitve in storitve računalništva v oblaku. Preko podjetja PRO.Astec d.o.o., ki je v 100-odstotni lasti družbe Unistar PRO, pa nudi tudi napredne storitve upravljanja informacijske in kibernetske varnosti.

 

Podjetji Unistar PRO in PRO.Astec sta v letu 2018 dosegli prihodke od prodaje približno 20,7 milijona evrov in EBITDA približno 0,9 milijona evrov. Odlikuje ju stabilen in sinhroniziran portfelj strank z dolgoročnimi pogodbami, sklenjenimi tako z javno upravo, kot pomembnimi zasebnimi subjekti.

 

Skupina DBA s to pridobitvijo dopolnjuje svoj portfelj IT-izdelkov in storitev, ki jih bo ponujala državam na Balkanu, Kavkazu in državam na t. i. svileni cesti. Zahvaljujoč nakupu podjetja Unistar PRO, podjetje Actual I.T. pričakuje, da bo ustvarilo nove sinergije in EBITDA med 1,0 in 1,5 milijona evrov na leto.

 

“Nakup družbe Unistar PRO in njene hčerinske družbe PRO.Astec predstavlja nov mejnik v zgodovini Actuala. Po uspešnem nakupu podjetja Itelis d.o.o. pred dvema letoma aktivno nadaljujemo z našim strateškim pozicioniranjem. Skupaj z Unistarjem bomo na trgu močnejši, saj smo združili dve veliki skupini strokovnjakov in predvsem IT-rešitev. Znatno smo razširili svoj portfelj in tako izboljšali možnosti nastopanja na domačem in predvsem tujem trgu. Kot Actual smo na tujih trgih sicer že prisotni, z nakupom podjetja Unistar PRO pa bomo zapolnili vrzel v ponudbi in postali še stabilnejši poslovni partner vsem našim obstoječim in prihodnim naročnikom,” je povedal Gregor Veselko, dosedanji direktor družbe Actual I.T.

 

Sedanje vodstvo podjetja Unistar PRO, Miran Boštic in Pavle Jazbec, bo postalo tudi vodstvo novega podjetja v naslednjem triletnem obdobju. Pavle Jazbec je postal glavni izvršni direktor skupine Actual (ta obsega podjetja Actual I.T., d.d., PRO. Astec d.o.o., Itelis d.o.o. in Unistar PRO d.o.o.), Miran Boštic pa član upravnega odbora. Gregor Veselko prevzema vlogo predsednika uprave, v upravnem odboru družbe pa so še izvršni direktor DBA Group Raffaele De Bettin, vodja oddelka za združitve in prevzeme Francesco Fontana ter direktor poslovnega razvoja v podjetju Finest Alessandro Morelli.

 

“Ta pridobitev je za DBA Group bistvenega pomena in sledi poslovnemu načrtu za obdobje 2019–2023. S prevzemom podjetja Unistar PRO želimo še utrditi status "žepne multinacionalke" ter pospešiti lastno preobrazbo v inženirsko in storitveno podjetje. Veselim se obogatitve portfelja storitev, ki podpira ustvarjanje in upravljanje inteligentnih infrastruktur. Vodenje podjetja zaupamo slovenskim menedžerjem, ki odlično poznajo delovanje tržišč v jadranski regiji,” je povedal Francesco De Bettin, predsednik DBA Group S.p.A.

 

“Skupina Actual s prevzemom podjetja Unistar PRO postaja največji sistemski integrator v Sloveniji. Sinergije bo podjetje usmerilo predvsem v čezmejno poslovanje, obetamo si namreč veliko projektov na tujih trgih, saj bomo skrbeli za infrastrukturni in platformni del rešitev skupine DBA Group,” je dodal Pavle Jazbec.

 

O podjetju DBA Group

Skupina DBA GROUP je holding, ki deluje v sektorjih IKT, PMO, arhitekture in inženiringa. Podjetje so ustanovili bratje De Bettin leta 1991. Podjetje ima 14 pisarn v Italiji, 2 v Rusiji, 1 v Črni gori, 2 v Sloveniji, 1 v Srbiji, 1 na Hrvaškem, 1 v Bosni in Hercegovini in 1 v Azerbajdžanu. Prihodki od prodaje skupine v letu 2018, ki pred prevzemom zaposluje 525 ljudi, so znašali približno 49 milijonov evrov.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih