Virtualizacija strežnikov

 

Na področju virtualizacije strežnikov ponujamo napredne virtualizacijske rešitve podjetja VMware, ki pokriva praktično možnost postavljanja vseh vrst virtualiziranih okolij ter Microsoftovo rešitev za virtualizacijo Hyper-V.

 

VMware

 

 

Hyper

 

Povezane vsebine:

 

Priporočamo branje naslednjih vsebin:

 

Pogosta vprašanja in odgovori

 

19.05.2014 14:56

Podjetja z virtualizacijo IT-virov pridobijo višjo učinkovitost ter znižajo operativne stroške. Virtualizirana IT-infrastruktura je tudi bistveno bolj prilagodljiva različnim potrebam podjetja.

Izdelki s področja virtualizacije imajo zelo različne cene, pač glede na svojo namembnost. Strežniška virtualizacija je seveda dražja od virtualizacije delovnih postaj, nekatera orodja pa so celo brezplačna.

Strokovnjaki so prepričani, da virtualizacija nima temnih plati. Virtualizacija posameznega področja podjetju prinese nižje stroške in lažje upravljanje, zato se vsaka naložba v virtualizacijo prej ali slej povrne. Nekatere celo takoj.

Skoraj. V redkih primerih podjetja uporabljajo namensko strojno opremo za nekatera opravila, ki je ni moč virtualizirati. A večina področja IT, vključno s strežniki, delovnimi postajami in aplikacijami, je absolutno primernega za virtualizacijo.

Odvisno od tega, koliko ljudi in IT-virov vaše okolje že premore. Če ima podjetje lasten oddelek informatike, lahko samo poskrbi za virtualizacijo virov, medtem ko se podjetja brez lastnega IT lažje odločijo za najem storitev iz oblaka pri zunanjem ponudniku.

 

Strokovnjaki svetujejo

Naziv vsebine