Mastercard uveljavlja biometrijo za varno spletno nakupovanje

Mastercard je uradno naznanil, da bodo potrošniki od aprila 2019 lahko uporabljali biometrijo, kamor sodi tudi prstni odtis ali prepoznavanje obraza kot metodo identifikacije pri nakupovanju in plačevanju s kartico Mastercard.

Vse večja razpoložljivost biometrično sposobnih tablic in pametnih telefonov ter večja naklonjenost potrošnikov do tovrstnih rešitev pa tudi nove zahteve po overovitvi, ki jih določa Evropska unija, kažejo, da je pravi čas, da biometrično potrjevanje digitalnih plačil stopi v ospredje. Velika večina potrošnikov, kar 93 %, izraža večjo naklonjenost biometriji kot geslom pri izbiri metode potrjevanja plačil. Po poročanju bank stranke veliko prej zaključijo svoj nakup, kadar je v procesu overovitve uporabljena biometrična rešitev. Stopnja nezaključenega nakupa je tako nižja za kar 70 % v primerjavi z drugimi metodami, kot je enkratno geslo, poslano prek SMS-sporočila, kar odraža tudi izboljšanje uporabniške izkušnje.

 Z verigo sreče do novih uspehov

Družba Unistar PRO letos praznuje 25. obletnico. Direktor Miran Boštic ve, da upravlja z znanjem in sposobnostmi več kot sto strokovnjakov, zato bo podjetje usmeril na zahtevnejša zahodna in severna tržišča.

Preberi celoten intervju.