Kako podatkovno jezero zajeziti, da ne postane močvirje

Podjetja v želji po zbiranju in obdelavi najrazličnejših podatkov in podatkov iz najrazličnejših virov, gradijo t. i. podatkovna jezera, v katera črpajo te podatke. A ta masovna skladišča v sebi skrivajo tudi veliko pasti.

Strokovnjaki s področja poslovnega obveščanja in analitike zato podjetja svarijo pred tipičnimi napakami in jim svetujejo naslednje:

  1. Zbirajte manj podatkov, vsaj na začetku. Podatkov je hitro preveč in postanejo neobvladljivi. Zato velja začeti z manjšimi koraki (in apetiti).
  2. Uporabite strojno učenje. Pregled ogromnih količin podatkov je izziv tudi za najboljše analitične rešitve. Tehnologije strojnega ali globokega učenja v tem primeru zelo pomagajo.
  3. Natančno opredelite poslovni izziv. Iskanje ustreznih informacij v podatkovnem jezeru ni enostavno. Zaposleni, ki delajo s podatki, naj čim bolj natančno opredelijo poslovni izziv, saj bo potem kaj hitro jasno, katere podatke potrebujejo za njegovo reševanje.

 Z verigo sreče do novih uspehov

Družba Unistar PRO letos praznuje 25. obletnico. Direktor Miran Boštic ve, da upravlja z znanjem in sposobnostmi več kot sto strokovnjakov, zato bo podjetje usmeril na zahtevnejša zahodna in severna tržišča.

Preberi celoten intervju.